Εταιρική παρουσίαση

Εκδηλώσεις

Ιστορικό

Η πολιτιστική εταιρεία ΛΑΒΡΥΣ εδώ και 25 χρόνια κατέκτησε μία καθολική αναγνώριση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δομώντας τη ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της με μία ποιοτική και αισθητική μοναδικότητα

Στις δραστηριότητες της ΛΑΒΡΥΣ περιλαμβάνονται όλα τα επίπεδα παραγωγής παραστάσεων και συναυλιών. Από το αρχικ όστάδιοτης ιδέας και της πρώτης επαφής με τους καλλιτέχνες μέχρι την ανεύρεση του κατάλληλου χώρου και των απαραίτητων χορηγών καθώς επίσης και την εξασφάλιση της δημοσιότητας και προβολής των εκδηλώσεων μέσω δελτίων τύπου & συνεντεύξεων τύπου καθώς και όλων των μορφών διαφήμισης. Ακόμη, η ΛΑΒΡΥΣ καλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές των πιο απαιτητικών και πολύπλοκων θεαμάτων.

Το βασικό χαρακτηριστικό των επιλογών της ΛΑΒΡΥΣ, ως προς τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έχει καλύψει με τη δράση της, είναι το υψηλό ποιοτικό επίπεδο
και η ευρύτητα των καλλιτεχνικών τομέων - από τη κλασσική στη σύγχρονη μουσική, στη τζαζ και το μπλουζ, απότοσύγχρονοχορόστοκλασικόμπαλέτο, το μουσικό θέατρο, το θέατρο δρόμου και όλα τα παρα-θεατρικά είδη.

Απότησύλληψητηςιδέας, την έρευνα, την επιλογή και την οργάνωση, ως την προβολή, την χορηγία και την παρουσίαση, η ΛΑΒΡΥΣ εξέφρασε και υπηρέτησε την υπόθεση της τέχνης και του πολιτισμού παρουσιάζοντας μερικούς από τους σημαντικότερους δημιουργούς στο χώρο της μουσικής, του χορού, του θεάτρου.

Συνεργαζόμενη με όλα τα μεγάλα διεθνή πολιτιστικά δίκτυα, πρεσβείες, υπουργεία, δήμους, χώρους παραγωγής και παρουσίασης, προέβη σε μετακλήσεις διάσημων ξένων καλλιτεχνών στην Ελλάδα, οργάνωσε εκθέσεις, αφιερώματα και συνέδρια, επιμελήθηκε προγράμματα θεσμών, φορέων και Φεστιβάλ, κατέγραψε και δημιούργησε αρχεία, εξήγαγε και προώθησε στο εξωτερικό Έλληνες δημιουργούς.

Συστατικά στοιχεία της πολυσχιδούς αυτής καταγραφής της, το ποικίλο θεματικό ύφος της, σε σχέση με το ήθος του πολιτιστικού προϊόντος της.

Δύο ασφαλιστικές δικλείδες τόσο για την μαζικότητα, την ανταπόδοση και την ευρωστία, όσο και για την πνευματική δημιουργία και την ιστορική δικαίωση.

Η ΛΑΒΡΥΣ έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ, τους πλέον έγκυρους φορείς και θεσμούς, ενώ έχει παρουσιάσει τις παραγωγές της στους μεγαλύτερους και σημαντικότερους χώρους όπως:

Φεστιβάλ Αθηνών
Μέγαρο Μουσικής
Ελληνική Λυρική Σκηνή
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδο
ς

Επίσης συνεργάστηκε στενά με όλα σχεδόν τα περιφερειακά φεστιβάλ της χώρας και το Δίκτυο Πόλεων, ενώ έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη σύσταση και καταξίωση δύο μεγάλων φεστιβάλ:

Φεστιβάλ Καλαμάτας
Φεστιβάλ Κασσάνδρα
ς

Έχει ιδρύσει με δική της πρωτοβουλία και ίδιους πόρους, δύο νέους πρωτοποριακούς και πλήρως αυτόνομους θεσμούς.

Soloists Festival
Athens Jazz Festival